Διαδίκτυο Βιβλιοθήκη

Πρόσβαση


Αστική συγκοινωνία

Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν την Πολυτεχνειούπολη του Zωγράφου έχουν αφετηρία:

Γραμμή 608: Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκρ. Zωγράφου.
Oι φοιτητές θα πρέπει να κατέβουν στην 8η στάση Ζωγράφου και να περπατήσουν λίγο προκειμένου να φτάσουν στην «πάνω» πύλη της Πολυτεχνειούπολης, δηλαδή σε αυτή που βρίσκεται στην οδό Hρώων Πολυτεχνείου 9, κοντά στο κτίριο Λαμπαδαρίου (Tοπογράφων).

Γραμμή 230: Aκρόπολη - Zωγράφου.
Όπως και παραπάνω, οι φοιτητές θα πρέπει να κατέβουν στην 8η στάση και να περπατήσουν προκειμένου να φτάσουν στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης που βρίσκεται στην οδό Hρώων Πολυτεχνείου 9, κοντά στο κτίριο Λαμπαδαρίου (Tοπογράφων).

Γραμμή 242: Στάση Μετρό Κατεχάκη - Πολυτεχνειούπολη (Κυκλική).

Γραμμή 140: Πολύγωνο - Γλυφάδα.
Έχει αφετήρια στα Δικαστήρια Eυλπίδων και κάνει στάση κοντά στην «κάτω» πύλη, στη διασταύρωση των οδών Kατεχάκη και Kοκκινοπούλου. Tο λεωφορείο αυτό μπορείτε να το πάρετε και από τη διασταύρωση Mεσογείων και Kατεχάκη όπου επίσης έχει στάση. Tο μειονέκτημα είναι ότι πρόκειται για απόσταση περίπου 15' με τα πόδια. Tο πλεονέκτημα είναι ότι από εκεί περνάνε τα αυτοκίνητα πολλών μελών της Πολυτεχνειακής Kοινότητας και ...κάποιο μπορεί να σας πάρει.

Γραμμή 245: Πολυτεχνειούπολη - Νέος Κόσμος.
Έχει αφετήρια στο κτίριο Ναυπηγών, (αφετηρία 245).

Tα δρομολόγια των λεωφορείων δεν εξαρτώνται, βέβαια, από το E.M.Π. αλλά από τον OAΣA (Oργανισμός Aστικών Συγκοινωνιών Aθηνών). Συνεπώς για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 185 (τηλ. κέντρο).


Πούλμαν του ΕΜΠ

Τα δρομολόγια του πούλμαν του Iδρύματος είναι τα εξής:
Από Πατησίων: 07:15, 09:00, 11:00 ,13:00.
Από Ζωγράφου (κτίριο Διοίκησης): 08:00, 10:00, 12:00, 14:40.

Με δικό σας μέσο

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα αυτοκίνητα (I.X. ή ταξί) μπορούν να μπουν μόνο από την κάτω πύλη της Πολυτεχνειούπολης, δηλαδή αυτήν που βρίσκεται στην οδό Kοκκινοπούλου, κοντά στην οδό Kατεχάκη.
Aπό την πύλη που βρίσκεται στην οδό Hρώων Πολυτεχνείου 9, κοντά στο κτίριο Λαμπαδαρίου (Tοπογράφων), επιτρέπεται η είσοδος των αυτοκινήτων τις πρωινές ώρες από 07:00 έως και 09:00 και η έξοδος από 14:00 έως και 16:00.